Tak fordi I kigger forbi vores lille hjørne af det store internet.
Her vil jeg dele lidt fra vores liv med vores Maine Coon katte og en enkelt hittekat vi har. Håber I finder det I søger, ellers er I velkommen til at kontakte mig for yderlige spørgsmål. Kontakt oplysninger finder i her
Vi er en familie, der bor i det Østjyske, bestående af min mand Mads, vores 2 børn på 12 og 13 år og mig sagde hunden, Eva på 51 år. Vi er en ganske almindelig standard familie med arbejde, skole og fritidsinteresser, hvor min så er Maine Coon racen. Maine Coons er også betegnet som den blide kæmpe, hvilket betegner racen rigtig godt.
Jeg fik min første Maine Coon tilbage i mit ungdomsliv, dengang var det mest som en dejlig kælekat/livsledsager og dette levede hun op til, Blisha hed hun. Da hun flyttede til en veninde grundet tilværelsens udfordringer havde jeg ikke kat i mange år. Senere fik jeg hund og kastede mig med passion ud i opdræt under DKK. I 2017 sluttede en æra med hund og jeg følte mig lidt rodløs.
Jeg har altid elsket dyr og været omgivet af dem altid, og nu var her lidt tomt. Der gik nogle år inden vi i 2019 finder vi en hittekilling på ungernes skole og tager den til os. Hun var en lille huskatte killing på ca 9 uger og med polypoter (poly betyder "flere tæer på poterne"). MizMiz Noir blev hendes navn.
Efter et 1/2 år blev vi enige om, at MizMiz skulle have en kammerat og der valgte jeg så, at nu var tiden kommet til min drømme kat; en hvid Maine Coon med blå øjne og den skulle være med stamtavle. Jeg ville have stamtavle på hende, således jeg kunne udstille hende og være sikker på, at opdrætter havde gjort mest muligt for at forhindre arvelige sygdomme og dermed have den bedst mulige sundhed.
Det tog mig ikke så lang tid at finde vores nye prinsesse, da der ikke er så mange i Danmark, der opdrætter hvide Maine Coons. Efter vi havde været nede at se hende, var jeg solgt til racen og viste allerede der, at jeg ønskede at blive opdrætter af denne skønne race. Icy (DK Sivkjær´s Frozen) blev dog købt som kælekat og som udstillingskat.
Jeg fik søgt mit stamnavn, og i marts 2020, fik jeg mit stamnavn Dk NordicArt.
Navnet symboliserer, at vi bor i Norden og at det er små kunststykker, der kommer til verden hver gang der kommer killinger. Da beslutningen var taget om, at blive registret opdrætter af racen, begyndte jeg at lede efter min første fertile hunkat.
Denne hunkat skulle være hjørnestenen i mit opdræt. Efter lidt tid så jeg Nura i en gruppe på nettet, og blev bare helt forelsket. Hun var den grimme ælling i kuldet, men hun talte bare til mig. Efter lidt overvejelse omkring det at handle kat i Rusland, kontaktede jeg opdrætteren og fik lov at købe Nura. På samme tid fik jeg også min mentor, som hjalp mig med indkøbet og stadig hjælper mig. Planerne blev lagt om hendes ankomst til Danmark, men måtte ændres en del pga. Covid-19 og de lukkede grænser. Til sidst lykkedes det at få det kordineret og få hende hjem.
Jeg har valgt at blive registreret opdrætter, fordi det ligger mig meget på sinde at fastholde racens standard. Det vil sige at avle racetypiske Maine Coons, at avle sunde og raske killinger i både krop og sind. Dermed sikres størst mulig sikkerhed for mange års glæde for dem, der køber en killing hos mig.
Derudover elsker jeg hele miljøet omkring det at være opdrætter, at udstille og at have et dejligt netværk af ligesindede, som brænder for samme race som mig. Sidst men ikke mindst at leve mit liv med disse store elskelige katte, som giver os så meget livskvalitet med deres tilstedeværelse.
Jeg er altid klar med råd og vejledning.
De bedste hilsner 
Eva.


 

Nyttige links jeg ofte bruger